Noua Dacie se numeşte Popster

Aşa cum au promis, inginerii de la Renault vor scoate pe piaţă anul viitor o replică pentru Renault Grand Scenic, care va fi vândută la preţuri cuprinse între 13.000 şi 15.000 de euro, în funcţie de motorizare.

Popster, potrivit publicaţiei franţuzeşti Automobile Magazine, va fi fabricat în Maroc, acolo unde anul acesta se va deschide o nouă fabrică a alianţei Renault-Nissan. Popster sau proiectul J92, numele de cod sub care s-a vorbit în România despre noul model de la Dacia, va măsura 4,50 metri lungime şi va avea un habitaclu care găzduieşte până la 7 adulţi. Interesantă este totuşi politica Renault, care trimite de anul viitor pe Popster să se bată cu maşinile din clasă: Opel Zafira, Ford- C Max, Citroen C4 Picasso dar şi cu fratele mai mare Renault Scenic. Cum preţul de pornire în varianta „cheală” se situează în jurul a 14.800 de euro, Popster este deja mai ieftin cu 6.000 de euro decât Renault Scenic, cea mai accesibilă maşină ca preţ din gama ei. Cu siguranţă că de anul viitor, monovolumul Popster va sparge piaţa, urmând totuşi a avedea cât de reuşite vor fi maşinile. Preţurile sunt însă excepţionale în raport cu celelalte maşini din aceeaşi clasă. Motorizările oferite pentru Popster sunt deocamdată două la număr: diesel 1,5 dCi, cu 90 şi 105 CP, respectiv benzină 1,2 litri cu 100CP.

 

MPV-ul (multi purpose vehicle)Dacia Popster are toate şansele să devină o maşină accesibilă, prezentarea ei de anul viitor atrăgând şi o altă variantă propusă de Dacia: o utilitară de circa 13.000 de euro, care e cunoscută acum sub numele de cod K67. Utilitara, după toate informaţiile noastre, va fi produsă la Mioveni, iar consumul mediu mixt pentru motorizarea diesel ar urma să nu depăşească 5,5%. Modelul pe motorină are, neoficial, un preţ net aproximativ 14.500 de euro.

Comments: 0