Angeologie

 Multi oameni, in copilarie, indrumati de parinti sau de bunici, spuneau inainte de culcare si nu numai in acest moment rugaciuni. Unele erau adresate lui Dumnezeu, altele lui Iisus, unele Maicii Domnului, altele ingerilor. Dar ce reprezinta ingerii: sint ei oameni care au murit, au ajuns in Cer si s-au intors pe Pamint sau sint creatii divine?

Se spune ca, atunci cind bebelusii dorm si zimbesc in somn, ei sint vizitati de ingerul pazitor. Ingerul pazitor se deosebeste el de ceilalti ingeri? 
Care este originea cuvintului inger.  Cuvintul inger isi are originea in greaca veche si inseamna mesager; inca de acum 2.700 de ani, mai multi poeti, printre care si Homer, au inceput sa utilizeze acest cuvint (angeloi) pentru a descrie anumite situatii.
Ce sint cu adevarat ingerii. Majoritatea oamenilor cred ca ingerii nu sint reprezentati de catre oameni, altii, din contra, cred ca ei sint oameni, iar citiva afirma ca ei sint oameni care au fost transformati sau perfectionati dupa moarte. Indiferent daca sint oameni sau nu, ingerii reprezinta entitati de energie pura, create de Dumnezeu.
De cind exista ingerii. Ingerii au existat inca din prima zi a Creatiei. Dovezi in privinta existentei ingerilor le aduce Biblia, dar ele se afla si in alte numeroase carti sfinte din diferite religii.
Ingerii ar putea fi fiinte reale, nu numai imagini. Anumite carti religioase descriu multe fiinte avind calitati de ingeri. Unele sint reprezentate de o fiinta situata intre om si Dumnezeu. Dincolo de imaginile care le insotesc, un lucru este clar: ingerii sint entitati reale, adevarati indivizi, chiar daca aparenta lor fizica este diferita de a noastra.
Ingerii pot fi fiinte umane decedate si reintoarse la viata, cred unii. In Evul Mediu, cind pesta facea ravagii in Europa, iar copiii erau cei mai vulnerabili in fata bolii, a aparut ideea ca acestia din urma ar putea deveni, dupa moartea lor, ingeri, pentru ca rudele acestora sa nu mai fie atit de deprimate din cauza disparitiei lor. Literatura si cinematografia americane si nu numai s-au inspirat din teoria conform careia ingerii sint oameni decedati, care au fost inaripati in Cer si care s-au intors pe Pamint.      
Pina la urma, iata ce sint ingerii . Cei mai multi specialisti in angeologie (stiinta care se ocupa cu studiul ingerilor) cred, contrar ideii raspindite, ca nici o fiinta umana nu a devenit si nici nu va deveni inger, indiferent de puritatea corpului sau sau a spiritului.  In concluzie, asa cum exista tipul uman, asa exista si un tip aparte, acela al ingerilor. 
De ce au fost creati ingerii. Ingerii au fost creati de Dumnezeu pentru a-Si alcatui armata cereasca si pentru a fi mesagerii Lui. Ei sint nemuritori, dar nu sint Dumnezei, asa cum sint deseori confundati, si au puteri dumnezeiesti.
Ce sint ingerii pazitori. Ingerii pazitori sint tot ingeri, doar ca au particularitatea de a ne fi daruiti la nastere si ne insotesc de-a lungul intregii noastre vieti pe Pamint pentru a ne ajuta.
Ingerii pazitori ne pot privi in permanenta. Ingerii pazitori au posibilitatea si puterea sa vada tot, in orice clipa din zi sau din noapte,  ceea ce nu inseamna ca ei sint preocupati de gesturile noastre cotidiene, ceea ce ii preocupa cu adevarat sint orientarile noastre profunde.
Ei ne pun la dispozitie propriile calitati si puteri. Ingerii pazitori fac parte din marea familie a ingerilor, asa cum am mai spus. Astfel, fiecare are puteri si calitati diferite. Ingerii pazitori sint special desemnati pentru fete sau baieti, nascuti la o anumita data. Ei vegheaza asupra noastra si ne pun la dispozitie calitatile si puterile lor.
Daca fiecare om are un alt inger pazitor. Exista 72 de ingeri planetari care sint identificati ca ingeri pazitori. Fiecare dintre ei protejeaza oamenii nascuti intr-un anumit moment al anului. Orice inger domneste, aproximativ, asupra a cinci zile. 
Cind se manifesta ingerul nostru pazitor. Exista doua cazuri: poate aparea in orice moment al vietii, caci este insotitorul nostru inca de la nastere, sau putem sa-l chemam pentru a-l intilni si a vorbi cu el. Totusi, in majoritatea cartilor-marturii, toti cei care au vazut o aparitie fizica a ingerului, el le-a aparut atunci cind traisera o situatie deprimanta.     
Putem sa-i definim ca pe niste ghizi. Asemanarea unui inger cu un ghid spiritual este cea mai buna definitie a lor. In afara de manifestarile lor diferite, principalul motiv pentru care intervin direct in viata noastra este acela de a ne ghida spre calea pe care trebuie sa o urmam.
Daca sint diferente importante intre ingeri. Cei care au studiat aceasta problema afirma ca exista diferente notabile intre ei, mai ales la nivelul complexitatii sarciniii lor si la nivelul diferentelor profunde dintre ei. De asemenea, ei cred ca ingerii nu provin toti din acelasi mediu. Ca dovada, ingerii sint repartizati in noua familii, fiecare avind caracteristici particulare (dintre care cei mai cunoscuti  sint Serafimii si Heruvimii).
De ce se numesc toti ingeri daca sint repartizati in diferite familii. Denumirea de inger este un mod de a-i descrie in ansamblul lor global pe cei  ce reprezinta familia ingerilor. Aceasta denumire descrie in realitate toate aceste entitati care traiesc in Cer sau in Paradis.
Unde locuiesc ingerii. Cei preocupati de acest subiect sustin ca ei nu vin din acelasi univers fizic cu al nostru. Numele dat locasului variaza de la unul la altul, dar Paradisul este cel mai frecvent utilizat.
Cum vin ingerii in lumea noastra. Ingerii intilnesc lumea noastra, intrind astfel in viata cuiva, datorita unei treceri fizice si mintale. Acest fenomen, care le permite sa atinga dimensiunea terestra, are scopul de a ne face sa constientizam prezenta lor.  
Daca ii putem vedea. Chiar daca vin dintr-un alt univers decit al nostru sau, dupa unii, din universul nostru, ei sint diferiti de noi. Raspund in fata altor norme, a altor legi decit cele pe care noi le numim natura. De aceea sint practic imposibil de vazut.
Comments: 0